Leuke uitstapjes in de Provence

Ga je op vakantie naar Frankrijk? Dan is de Provence een goede bestemming om je vakantie te vieren. Ontdek de veelzijdige gebieden en kom volledig tot rust. Proef de meest bourgondische gerechten, aanschouw de oude architectuur en ongekende gezelligheid. Lees hier meer over alle uitstapjes die je binnen de Provence kunt maken tijdens je vakantie in Frankrijk.

Avignon

Deze prachtige stad is rijk aan cultuur en geschiedenis, een perfecte locatie voor een uitstapje dus. Avignon ligt aan het water en beschikt over een paleis waar de pausen vroeger verbleven. Je kunt dit bijzondere gebouw bekijken en het museum bezoeken om alles te leren over de historie. Er zijn nog veel restanten uit de middeleeuwen te bekennen in deze stad. Zin om het water te betreden? Huur dan een kajak, vanaf hier kun je alles mooi bekijken.

Mont Ventoux

Ben je op zoek naar de schoonheid van de natuur en hou je wel van een uitdaging? Dan is de Mont Ventoux wel wat voor jou. Deze berg is wel 1909 meter hoog. Het duurt dus even voordat je de top bereikt. Aan de zuidkant van de berg kun je uitkijken over de Provence, een werkelijk mooi uitzicht. Een vereiste is wel dat je van wandelen houdt. Je zult ook lavendelvelden, wijngaarden, maanlandschappen en bossen tegenkomen op de Mont Ventoux. 

Gorges du Verdon

Een vakantie binnen de Provence is nog niet geslaagd zonder een bezoekje aan Gorges du Verdon. Vooral op de warmere dagen is dit een verademing. Het gebied bestaat namelijk uit een lange turquoise rivier met grote kliffen. Je kunt hier wandelen, fietsen of een kano huren om te genieten van de bijzondere uitzichten vanaf het water. Zo zijn er veel meren in de Provence te vinden waar je lekker kunt afkoelen, maar deze wordt wel als één van de mooiste gezien. Boek een camping in de buurt voor de beste outdoor-ervaring.

Cassis

Nee, we hebben het niet over Cassis het drankje. Dit eeuwenoude dorpje is absoluut de moeite waard om te bezoeken. Cassis is een vissersdorpje dat gebouwd is in de 18e eeuw, het is nog niet zo toeristisch als andere steden wat het perfect maakt voor mensen die de rust waarderen. De kleurrijke huisjes bieden een mooi uitzicht, dit in combinatie met pittoreske straatjes en een gezellige haven. En natuurlijk zijn er genoeg restaurants die klassieke gerechten serveren waar je je vingers bij opeet. 

Marseille

Een wat bekendere stad, maar tevens erg leuk om te bezoeken. Marseille is namelijk één van de oudste en grootste steden van Frankrijk. Je kunt hier heerlijk verdwalen tussen de gezellige winkelstraten en oude gebouwen bewonderen. Ook zijn er verschillende musea die je kunt bezoeken, eigenlijk alles voor een geslaagd dagje uit.

Conclusie

Op vakantie in Frankrijk is genoeg te beleven. De Provence heeft veel te bieden en staat bekend om de charmante steden en prachtige natuur. Bezoek één of meerdere dorpjes en steden, je zult zelf zien hoe bijzonder de oude architectuur is. Combineer dit met een bezoek aan een natuurgebied en je vakantie is af.